8 Kasım 2008 Cumartesi

DEVİR TESLİM: 1-0



Turkcell Süper Lig'in 10. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, Hacettepe'yi 1-0 mağlup etti ve 1 günlüğüne Beşiktaş'a verdiği liderliği tekrar ele geçirdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk yarısı da 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona eren maçta bordo mavililere galibiyeti getiren gol 41. dakikada Colman'dan geldi.
Trabzonspor bu galibiyetle puanını 23'e çıkararak Turkcell Süper Lig'de liderliğine devam etti. Konuk ekip Hacettepe ise yeni teknik direktörü ile çıktığı ilk maçtan puan alamadı ve 8 puanda kaldı.


UMUT YEDEK, YATTARA 11'DE
Ligdeki 9 haftalık periyotta istikrarlı bir kadro yapısına sahip olan takımlar arasında yer alan Trabzonspor'da tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, bu anlayışını Hacettepe maçında değiştirdi ve Umut'u yedek kulübesine çekerek Yattara'ya ilk 11'de şans verdi. Hüseyin ve Cale'nin sarı kart cezalısı olduğu için oynamadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında bu futbolcuların yerine Giray ve Tayfun'a görev veren Yanal, Hacettepe maçında Hüseyin ve Cale'ye 1 maç aradan sonra tekrar 11'de yer verdi. Trabzonspor mücadeleye kalede Sylva, geri dörtlüde Song, Giray, Serkan, Cale; orta sahada Hüseyin, Selçuk, Colman, Yattara; ileri ikilide ise Isaac ve Gökhan Ünal ikilisi ile başladı.

HACETTEPESPOR'DA YENİ DÖNEM
Hacettepe'de uzun dönemdir görev yapan ve oynattığı futbolla beğeni toplayan Osman Özdemir'in geçtiğimiz hafta istifa etmesinin ardından göreve gelen Erdoğan Arıca, takımının başında ilk maçına çıktı. Arıca maça; Ulaş, Admir, Sandro, Tozo, Kadir, Lika, Serkan Atak, Muhammet, Orhan, Murat ve İbrahim Şahin 11'iyle başladı.

İLK TEHLİKE TRABZONSPOR'DAN
Hüseyin Avni Aker'deki maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklindeydi. Trabzonspor ilk tehlikeli atağını 6. dakikada Isaac ile buldu. Serkan'ın sağ kanattan ortasına altıpas üzerinde yükselen Isaac rahat pozisyonda isabetsiz bir kafa vuruşu yapınca meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. Konuk ekip Hacettepe ilk 15 dakikalık bölümde Trabzonspor'a karşı dişe diş bir mücadele ortaya koydu. Mor-beyazlılılar kanatlardan geliştrdiği ataklarda Sandro ve İbrahim Şahin'i pozisyona sokmaya çalıştı.

YATTARA KENDİNE GELDİ
Katar'a transferi deyim yerindeyse direkten dönen ve bu maçla birlikte Ersun Yanal'ın 11'de şans verdiği Yattara, Hacettepe'ye karşı ilk yarı boyunca iyi bir performans sergiledi. Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında sonradan oyuna giren ve bir de gol atan Gineli yıldız, bordo-mavililerin sağ kanattan geliştirdiği ataklarda başroldeki isimdi. Bordo-mavili takım ilk 45 dakikada Selçuk ve Gökhan Ünal'la uzaktan şutlarla gol aradı.

İBRAHİM VURDU, SYLVA KURTARDI
Trabzonspor, karşısında koşan, ayağa pas yapan mücadeleci bir Hacettepe buldu. 21. dakikada İbrahim Şahin'in sert şutunda Sylva'dan seken topu Trabzonspor savunması son anda uzaklaştırdı.

SON ON DAKİKA...
Bordo mavili ekip, ilk yarının son on dakikasına girildiğinde oyunundaki kontrolü tamamiyle eline geçiren taraftı. 36. dakikada Gökhan Ünal'ın yaklaşık 25 metreden şutunu Ulaş son anda kornere çeldi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Colman'ın içeriye çevirdiği topta Isaac boş kaleye kafa vuruşunu yaptı ama çizgide Murat'a çarpan top direği yaladı ve kornere gitti.
COLMAN'DAN HARİKA BİR GOL

Trabzonspor ilk yarını son dakikalarındaki baskısının meyvesini golle aldı. Hüseyin Avni Aker'de 41. dakikada Colman öyle bir gole imza attı ki izleyenler adeta mest oldu. Ceza alanı solundan topu önüne alan Colman önce topu sağ ayağıyla düzeltti, yaklaşık 25 metreden bekletmeden vuruşunda top 90 diye tabir ettiğimiz yere nişanlandı. 1-0
HACETTEPE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Maçın ikinci yarısına her iki takım da ilk yarıdaki 11'leriyle başladı. 2. yarının ilk tehlikeli atağını Hacettepe buldu. 46. dakikada Orhan sağ kanattan çizgiye kadar indi. Song'u şık bir çalımla geçen Orhan ceza sahası içinde daha müsait olan Sandro'ya pasını çıkarmayıp kendi vurmak isteyince şutu yan ağlarda kaldı. İkinci yarıya tutuk ve isteksiz başlayan Trabzonspor'da savunma oyuncuları zor anlar yaşadı. 57. dakikada Sandro'nun köşe vuruşunda Orhan Şam'ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı.
YANAL'DAN İLK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçtaki ilk değişikliğini 60. dakikada 2. yarıda pek etkili olamayan Yattara'nın yerine Tayfun'u oyuna alarak yaptı. Bordo mavililer ikinci yarının ilk çeyreğine girdiğimizde oyunda dengeyi sağladı. 63. dakikada Serkan Balcı orta sahadan kaptığı topta kaleci Ulaş'ı önde gördü, şutunda Ulaş topu son anda kornere çeldi. Trabzonspor'da Hacettepe mücadelesinde forvet oyuncularının formsuzluğu gözlerden kaçmadı. 71. dakikada Gökhan Ünal, yerini Umut Bulut'a bıraktı.
İBRAHİM ŞAHİN ZORU BAŞARDI

Karşılaşmada 90+3. dakikada İbrahim Şahin boş kaleye topu ağlara yollayamadı ve Hacettepe yüzde yüzlük bir gol pozisyondan yararlanamamış oldu. Sukaj savunmanın sektirdiği topla kaleci Sylva ile karşı karşıya kaldı. Sylva'yı geçti ve dar açıdan kaleye paralel bir vuruş yaptı. Herkesin bakışları arasında top kaleyi teğet geçerken, İbrahim Şahin yetişti ve topa vurdu ama şutu Song'dan döndü.
LİDERLİĞİ GERİ ALDI

Hacettepe ikinci yarının ilk dakikalarındaki üstünlüğünü 90 dakikaya yayamadı. Trabzonspor ayağa paslarla oyundaki tempoyu düşürerek, savunmasını sağlama aldı ve mücadelede son on dakikaya girildiğinde kalesinde sürpriz bir gol görmek istemedi. Bordo mavililer 90 dakikanın son düdüğü çaldığında istedikleri oyunu ortaya koyamasa da 3 puanı alarak Beşiktaş'a verdikleri liderliği 1 gün aradan sonra tekrar ele geçirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)6. dakikada Serkan'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında kale önünde uygun pozisyonda Isaac'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 10. dakikada sağ kanattan Yattara'nın ceza sahasına ortasında kaleci Ulaş'ın sektirdiği topa ceza sahasında Cale gelişine vurdu, ancak top savunma oyuncularından döndü. 20. dakikada rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza sahasına giren İbrahim'in sert şutunda top kaleci Sylva'dan döndü. Kaleciden dönen topu tamamlamak isteyen Lika'dan önce defansta Giray, araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. 32. dakikada Serkan Atak'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Sandro'nun gelişine vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta çıktı. 33. dakikada Gökhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ulaş, son anda topu kornere çeldi. 36. dakikada Colman'ın sert şutunda top defanstan döndü. Topu önünde bulan Gökhan'ın vuruşunda kaleci Ulaş, iki hamlede topu kontrol etti. 37. dakikada Yattara'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Song'un kafa vuruşunu Isaac tamamlamak istedi. Ancak kale cizgisi üzerinde Murat Kalkan topu uzaklaştırdı. 40. dakikada Sandro'nun pasıyla ceza sahasına giren İbrahim'in sağ çaprazdan sert vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti. 41. dakikada Colman'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu. 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 56. dakikada Sandro'nun sol taraftan kullandığı korner atışında Orhan Şam'ın kafa vuruşu üsten auta çıktı. 62. dakikada kaleci Ulaş'ın öne çıktığını gören Serkan Balcı boş kaleye topu göndermek istedi. Son anda Ulaş topu kornere çeldi. 69. dakikada Zoko'nun ceza sahası dışı sol çaprazından gönderdiği sert şutu kaleci Tony Sylva kale direği dibinde kontrol etti. 72. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşu kaleci Ulaş parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 78. dakikada Selçuk İnan sağ taraftan ortasında Umut'tan seken top, Colman'ın önüne düştü. Ceza sahası içindeki bu oyuncu topa istediği gibi vuramayınca kaleci Ulaş'tan seken topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. 90. dakikada Sukaj, kaleci Tony Sylva'yı geçti. Açısını kaybedince kaleye paralel gönderdiği topa İbrahim Şahin vurdu. Song, kaleye giden topu kale çizgisinden kornere çeldi.
STAT: Hüseyin Avni Aker HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Alpaslan Dedeş, Özgür Çetiner

TRABZONSPOR: Sylva, Serkan Balcı, Giray, Song, Cale (Egemen dk. 84), Hüseyin, Selçuk, Colman, Isaac, Yattara (Tayfun dk. 60 ), Gökhan (Umut dk. 71 ) YEDEKLER: Onur, Ceyhun, Ergin, Adnan TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

HACETTEPESPOR: Ulaş, Orhan, Admir Teli, Amir Azmi, Murat, Serkan Atak (Olcay dk. 73 ), Tozo, Kadir (Sukaj dk. 85), Lika (Zoko dk. 68 ), Sandro, İbrahim YEDEKLER: Ercüment, Yasin, Cevher, Ufuk, TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca

GOL: Colman (dk. 41) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Tozo, Amir Azmi (Hacettepespor), Selçuk İnan, Serkan (Trabzonspor)

Kaynak:İha-sporx.com

Hiç yorum yok: